Begagnade Kontorsbord & Arbetsbord

Begagnade Kontorsbord & Arbetsbord

Nästan alla moderna kontor har höj- & sänkbara skrivbord som är elektriskt reglerbara. Dessa kontorsbord och arbetsbord kan då justeras allt från korta personer som sitter på en låg stol till långa personer som vill stå och arbete.

Den stora fördelen med justerbara kontorsbord eller datorbord är att man kan variera sin arbetsställning under dagen vilken gör att risken för arbetsbelastning och arbetsskador minskar. De flesta kontors- & datorbord slits väldigt lite så därför att det ganska säkert att köpa begagnade kontorsbord även om det är ett par saker som du ska kontrollera extra noga.

Manuellt justerbart arbetsbord

Manuellt justerbart arbetsbord

En del kontorsbord kan höjden ändras med hjälp av en vev. Vissa av dessa skrivbord ha en låg utväxling vilket gör att man snurrar bara något varv för att få rätt höjd men i gengäld går det trögt att vrida runt veven. Det finns andra arbetsbord som har en hög utväxling vilket innebär att man måste snurra många varv för att justera bordet lite men tack och lov går den veven väldigt lätt att snurra.

Elektriskt justerbart kontorsbord

Elektriskt justerbart kontorsbord

Det blir allt vanligare förekommande att ha elektriskt justerbara dator- och kontorsbord som ändras genom att man trycker på en knapp som går till en motor. Detta är ett väldigt smidigt sätt att ändra höjden på skrivbordet och för de personer som vill variera sin ställning många gånger per dag är det mycket värdefullt. Tänk på att det även finns svängda bord om är elektriskt justerbara med på tre bordspelare eller ben.

Arbetsbordets storlek och höjd

Arbetsstolens bredd och höjd

De kontorsbord som är justerbara i höjdled brukar man kunna ställa in på höjder mellan 700-1250 mm men detta kan variera lite mellan borden. Dessa höjder passar de flesta människor alldeles utmärkt. Det finns bord som går ännu längre ner eller ännu högre upp med dessa får man leta lite efter.

Storleken på bordsytan brukar gå att anpassa mellan små skrivbord på 100x60 cm eller stora arbetsbord på 200x80 cm. Större skivor finns för de som verkligen behöver dessa. Det finns även vinklade bordsstativ och bordsskivor som gör att man kan ha L-formade bord som antingen kan vara vänstersvängda eller högersvängda. För ett vänstersvängt bord är den kortare skivdelen till vänster och för ett högersvängt bord är det kortaste skivsegmentet till höger.

Tillbehör till skrivbordet

Det finns en del tillbehör till kontorsbord och arbetsbord som kan vara värda att fundera på. De vanligaste och de tillbehör som flest personer ser nytta av är:

  • Grenuttag under bordet: Detta gör att endast en elsladd behöver kopplas in i ett vägguttag men att det ändå finns 4-10 stycken eluttag under bordet.
  • Kabelhållare: Att ha en kabelhållare eller kabelränna under bordet gör att du slipper ha kablar som hänger ner under bordsskivan och som riskerar att fastna i saker på eller nära golvet.
  • Insynsskydd: Häger ner under bordet och som går att t.ex. besökare inte kan se överdelen på benen eller titta in under kjolen.
  • Datorhållare: Ifall ni använder en stationär dator bör ni definitivt ha en datorhållare som gör att datorn hänger under skrivbordet och följer med när ni höjer och sänker bordet.

Att undersöka på begagnade kontorsstolar

Att undersöka på begagnade kontorsstolar

Några saker som kan vara bra att undersöka ifall ni ska köpa en begagnad kontorsstol är:

  • Kontrollera att bordet går att enkelt justera i höjdled mellan sina ändlägen utan att den kärvar eller låter.
  • Undersök att skrivbordsytan är hel.
  • Kontrollera noga att elkablarna för justering av höjd och spänningen till motorerna är hela och utan sprickor.
  • Ifall bordet är elektriskt höj- & sänkbart är det viktigt att bordsskivan går mjukt mot sina ändlägen. Kör upp och ner skrivbordet till sina ändlägen flera gånger och se att den minskar hastigheten i närheten av sina ytterlägen.

Tips på svensktillverkade kontorsbord

Tips på svensktillverkade kontorsbord

Det finns väldigt många olika skrivbord som både är fasta eller justerbara på den svenska marknaden. Många av borden har ingen tydligt tillverkare eller märke och svårt att dra andra slutsatser att borden då oftast är tillverkade i låglöneländer i Asien.

De svenska tillverkare av höj- & sänkbara arbetsbord och skrivbord som finns är:

  • Skrivborden hos AJ Produkters har svensktillverkade stativ och dess bordsskivor är tillverkade i Polen.
  • De höj- & sänkbara skrivborden Sitt- & Ståborden StandUp hos Kontorsgiganten är tillverkade i Småland.

Ifall du känner till eller hittar några fler svenska tillverkare av höj & sänkbara skrivbord får du gärna meddela oss det så kommer vi lägga upp dem här.


Allt intressant om begagnade möbler för kontor

Här kan du hitta mycket intressant information och relevant fakta om begagnade kontorsmöbler men också en del kul och lustiga saker gällande använda möbler som kan användas såväl i hemmet som på kontoret.Meny - Begagnade kontorsmöbler
Till förstasidan på www.begagnade-kontorsmobler.seHögst upp på sidan om begagnade kontorsmöblerLängst ned på sidan använda kontorsmöbler
KontorsstolSkrivbordKöpa & SäljaMattor