Begagnade Kontorsstolar & arbetsstolar

Frakt av återanvända kontorsmöbler

En mycket vanlig kontorsmöbel som företag eller privatpersoner köper begagnade är kontorsstolar och arbetsstolar. Kontorsstolen är en stol med stoppad dyna och ryggstöd som är upplyft av en höj- och sänkbar stolpe i mitten vilken möjliggör snurrfunktion. Dessutom har en riktigt bra arbetsstol även hjul på bena så att det lätt går att förflytta inom arbetsytan.

Tänk på att det är ganska stor skillnad på en gamingstol och en kontorsstol.

Ryggstödet på arbetsstolen

Arbetsstolens har nästa alltid ett ryggstöd för annars kallas den arbetspall. Ryggstödet på kontosstolen kan antingen vara lågt eller högt. För arbetsstolar med högt ryggstöd har flera av dessa även ett reglerbart nackstöd.

En del av de mer exklusiva varianterna av kontorsstolar har även svankstöd som går att pumpa upp med en välj eller vridas med ett vred.

Armstöd på kontorsstolen

Armstöd på kontorsstolen

Det är vanligt förekommande att arbetsstolar har både armstöd för att avlasta armarna vid långvarigt stillasittande kontorsarbete. Armstöden kan ofta regleras både i höjd, avstånd från stolens mitt samt justera vinkeln mot bordet. Ytan på armstöden kan antingen vara gjutna i plast, vara tillverkade av mjukare gummiliknande material eller vara stoppad.

Arbetsstolens bredd och höjd

Arbetsstolens bredd och höjd

Arbetsstolar tillverkas i olika storlek för olika stora personer. Dels kan kontorsstolens sittyta och ryggstöd vara bredare eller smalare för att passa olika kraftiga individer. Ofta är bredden fast på mått mellan 440-490 mm.

För att passa alla människor tillverkas även kontorsstolarna med olika höjd på sittytan. Många av kontorsstolarna kan variera sitthöjden mellan 400-520 mm men det räcker inte för alla så därför finns det stolar som kan ha så låg sitthöjd som 370 mm eller så hög sitthöjd som 560 mm.

Ryggstödens längd kan också variera beroende på om stolen är avsedd för normala, långa eller kortare personer.

Hjulen på arbetsstolen

En arbetsstol brukar ha fem hjul men det förekommer även kontorsstolar med fyre eller sex hjul. Hjulen kan vara anpassade för mjuka golv (som t.ex. mattor och nålfilt) eller anpassade för hårda golv. Skillnaden mellan dessa hjul är att hjul för hårda golv är lite mjukare.

Att undersöka på begagnade kontorsstolar

Att undersöka på begagnade kontorsstolar

Några saker som kan vara bra att undersöka ifall ni ska köpa en begagnad kontorsstol är:

  • Rullar alla hjulen smidigt och lätt?
  • Är sittdynan eller ryggstödet slitet?
  • Knarrar eller gnisslar stolen i något moment?
  • Är armstöden hela eller har tidigare ägare pillat bort lite av det mjuka materialet?
  • Fungerar det eventuella svankstödet tillfredsställande?
  • Går arbetsstolen har reglera på alla sätt?
  • Viktigast av allt: Är stolen skön för just dig?

Tips på bra svensktillverkade kontorsstolar

Tips på bra svensktillverkade kontorsstolar

De bästa kontorsstolarna på den svenska marknaden är faktiskt svensktillverkade. De svenska kontorsstolarna är något dyrare, dock inte så mycket, men det är definitivt värt att köpa kvaliten och ergonomis så att ni undviker arbetsskador. Dessutom håller stolarna mycket bra i väldigt många år framöver.

  • Kinnarps är den ledande tillverkaren och leverantören av svensktillverkade kontorsstolar. De har tillverkat kontorsstolar i Sverige sedan 1942. De mest populära kontorsstolarna är Kinnarps 5000, Kinnarps 6000, Kinnarps 9000 och Kinnarps 8000.
  • Sverigestolen från Be-Ge Industri lanserades 1975 och blev populär på kontoren tack vare sin stora flexibilitet- De mest populära Sverigestolarna är 814, 817 och 818.

Allt intressant om begagnade möbler för kontor

Här kan du hitta mycket intressant information och relevant fakta om begagnade kontorsmöbler men också en del kul och lustiga saker gällande använda möbler som kan användas såväl i hemmet som på kontoret.Meny - Begagnade kontorsmöbler
Till förstasidan på www.begagnade-kontorsmobler.seHögst upp på sidan om begagnade kontorsmöblerLängst ned på sidan använda kontorsmöbler
KontorsstolSkrivbordKöpa & SäljaMattor